Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda pályázat)


Gondoltam, hogy jó móka lenne az “ Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda pályázat )” ötlete. Gyakorlásnak és problémamegoldó képesség javításnak sem utolsó. Nincs objektív cserélgetés és kényelmi szempontok. Megoldani az adott témát az adott felszereléssel. A választásom 6d váz 50/1,4-es objektív. Az V. Óbudai Fotótárlat fotópKép pályázatára szerettem volna képeket készíteni. (https://www.fotoklikk.eu/esemeny/v-obudai-fototarlat-obuda-bekasmegyer-a-huszonegyedik-szazadban/?fbclid=IwAR3jbqpxL7m0nOaqCqcvPVY7C3wO2FY0XRYhX3q3od44AEfkAan81WrPcUw )

óbuda, pályázat, Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda)Meg is volt a kép a fejembe… de hát ember tervez.  kiválasztott helyszínen még fel volt állítva a jégpálya. Más szöget kellett keresnem a 360′ -os gömb panoráma képemhez. El is készítettem. Szerencsém volt a fényekkel mert a napot némi felhőzet fedte, így olyan volt az ég mint egy hatalmas softbox. De ha már eljöttem körbejártam a Szentlélek tér környékét, témát kutatva. Imádom a régi kilincseket a patinás fa ajtókkal. Közben kisütött a nap, karakteresebbé téve az árnyékokat. 

 

A pályázatot elhalasztották a covid miatt.

Kicsit csalódott voltam, mert készültem és tettem azért hogy helyt álljak a pályázaton. Pont akkoriban rossz volt az autóm, így kénytelen voltam bkv-val eljutni Óbudára. Ami nekem elég nagy trauma volt, mivel nem szoktam tömeg közlekedni. De túlélhető volt ?. Értesítést sajnos nem küldtek hogy mikortól lehet pályázni. Így hetente néztem az oldalt hátha frissítenek. Végre felkerült az új kiírás. Így augusztus 10.-én fel lehetett tölteni a pályázati anyagot. A feltöltési határidő után, szeptember 11-12 történet meg a zsűrizés. De eredményeket csak valamikor novemberben hirdetik ki. Addig nagy izgalommal teljes várakozás következett.

Némi eredmény.

Október 8.án kaptam egy mailt hogy „Tisztelt Pályázó! Ezúton szeretném értesíteni Önt, hogy az „Óbuda-Békásmegyer a huszonegyedik században és a karatén idején” című pályázatra beérkezett alkotása bekerült az Esernyős Galériában novemberben megrendezésre kerülő V. Óbudai Fotótárlatra. A kiállítás megnyitójáról a későbbiekben küldünk tájékoztatást.” Örültem….. Kíváncsi voltam melyik vagy melyikek kerültek be, de nem adtak információt.

Online kiállítás.

Majd november 18.-án kaptam egy újabb mailt hogy a kiállításmegnyitó csak online térben lesz megrendezve a covid miatt. Mellékelem a virtuális séta linkjét: https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/3112942/v-%C3%B3budai-fot%C3%B3t%C3%A1rlat-%C3%B3buda-b%C3%A9k%C3%A1smegyer-a-21-sz%C3%A1zadban-%C3%A9s-a-karant%C3%A9n-idej%C3%A9n?fbclid=IwAR3y6WQy2bPi1KcvdQOjieoNj892cK7H902FSwhIz7MtRb5S6sewFWM0hPs

Ezt a két képemet válogatták be:

óbuda, békás megyer, iii.kerület

Suhanás

óbuda, békás megyer, iii.kerület

Főtér

Köszönöm hogy elolvastad.

 

Kép és szöveg Pálinkás István

http://sunifoto.hu/

https://www.facebook.com/sunifoto