Szilveszteri tavasz

Isten tenyere:

isten tenyere, kirándulás, Hollókő, program ajánló, Nógrád megye, palóc föld, fotózás, Rákosmente, xvii. kerület,

A meteorológia szilveszteri tavaszt ígért. Mivel nem igazán éreztünk inditatást kimozdulni szilveszterezni így egy kirándulást mellett döntött a család. Már reggel erős plusz volt. 13’C volt mikor elindultunk Isten tenyere felé. Ez a kilátó Nógrád megyében, Hollókőn található.

 Tehát 3-as út, és a szépen felújított 21-es úton érkeztünk meg hollókőre. A parkoló díj kicsit arcul csapott, 400 Ft/óra. A budai várban van hasonló díjszabás ??. Ahol nem saras az ösvény ott jég borítja amin víz csordogál. Elindultunk a kék jelzésen és körülbelül 1 óra alatt, kicsit sem könnyű terepen elértük a kilátót. Sajnos a kilátó környéke is teljesen sárban tocsogott mint az odavezető út. De a kilátás miatt megérte felkeresni. Meglepően sok volt a turista, aki hozzánk hasonlóan az efajta szilveszterezést választotta. Időtálló akác fából készült az Isten tenyere kilátó. Nem semmi teljesítmény lehetett feljuttatni ilyen magasra az építőanyagokat. Nem a fotózás volt a fő szempont, de készült néhány kép.

isten tenyere, kirándulás, Hollókő, program ajánló, Nógrád megye, palóc föld, fotózás, Rákosmente, xvii. kerület,

Visszafelé haladva, sarasan éhesen, kicsit elfáradva haladtunk a kocsi felé. Közben az ebéden gondolkodva…. Odafelé láttunk egy csárdát ami nyitva volt. Bableves csárda néven futott, tűzoltásnak jó volt. De sem a kiszolgálás sem az étel nem volt minőségi. Egyszer kipróbáltuk, soha többet ? Hazafelé indulva a kanyargós úton lefelé haladva két autó áll az út szélén. Na az idióták itt trécselnek, gondoltuk. Amikor is a párom észrevett egy körülbelül 50 egyedet számláló rudlit. Ennyi őzet még soha nem láttunk egyszerre. Na ezért álltak az „idióták” az úton. Sajnos képet nem sikerült készíteni mert egy domb mögött eltűntek mire kiszálltam a kocsiból. Tovább haladva gyönyörködtünk a lemenő nap fényében ragyogó tájban.   isten tenyere, kirándulás, Hollókő, program ajánló, Nógrád megye, palóc föld, fotózás, Rákosmente, xvii. kerület,

Hazaérve várt még rám a lencsefőzelék és a malacsült elkészítése. Kis szusszanás és egy kávé után, nem túl sok kedvel de megcsináltam. Filmnézéssel, evéssel telt a szilveszter hátralévő része. Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek.

Kép és szöveg: Pálinkás István

https://www.facebook.com/sunifoto/

http://sunifoto.hu/

https://www.instagram.com/sunifoto/