Fotós Applikációk

Fotós Applikációk, sünifotó, rákosmente, xvii.kerület,igazolványkép, rákoskeresztúr, Sok fotós applikáció létezik ami hasznos lehet fotózás, kapcsolattartás vagy képfeldolgozás során. Telefon és a rajta lévő programok a mindennapjaink részévé váltak.  Ezekből állítanék össze egy listát. Nem biztos hogy fontossági sorrendben lesz. Biztosan van még sok hasznos program applikáció, én ezeket használom általában.

1.Adobe Photoshop Express

adobe photoshop express

A képek feldolgozását általában Ps-ben vagy LR-ban szoktam elvégezni. Így jó szolgálatot tesz ha gyorsba meg kell szerkeszteni egy képet mobilon, továbbküldés vagy oldalamra való feltöltéshez. Okos kis program vízjelet is el lehet menteni és átméretezve mentheted vagy töltheted is fel az oldaladra.

2. Eos Remote

Külső és stúdiós körülmények között is remek szolgálatot tesz. Én például werk képek készítésére szoktam használni nagyrészt. A 6D vezérelhető wifin keresztül és menthető is az elkészült kép telefonra. Onnan mehet is az oldalra.

3. Facebook Bussines Manager

Fotós Applikációk, sünifotó, rákosmente, xvii.kerület,igazolványkép, rákoskeresztúr,

Ez egy kimondottan oldalakhoz fejlesztett Facebook applikáció, így remekül elkülöníthető a személyes profiltól.

4. Dof calculator

Igen hasznos ez az alkalmazás is. Sokszor gondolkodik az ember hogy az adott téma mögötti rész mennyire lesz elmosva illetve a téma mely része éles még. Remekül beállítható a gép típusa, az objektív gyújtótávolsága, a rekesz, a tárgytávolság. Így a program megmondja hogy a fókuszpont előtt illetve után mekkora terület lesz még éles.  Termék fotóknál is jól használható.

5. Google Drive

Fotós Applikációk, sünifotó, rákosmente, xvii.kerület,igazolványkép, rákoskeresztúr,

A drive kép tárolásra és a képek továbbítására is használható. Az ügyfeleknek ezen küldöm az elkészült képeket, letöltő link formájában. Alap értelmezésben 15 Gb a tárhely, de ha kevésnek bizonyul további Gb-t vásárolható.

6. Sky mapp

Nem csak természet fotósoknak hasznos. Megnézheted mikor, hol nyugszik vagy kel a nap, hold, csillagképek elhelyezkedése….stb

7. Egyéb alkalmazás….

Van még jó néhány fotós applikáció meg ami nem az de közvetve mégis kapcsolódik a fotózáshoz. A Google térkép, waze hiszen valahogy meg kell találni a helyszínre vezető utat. Egy új ismeretlen helyszínt nagyon jól meg lehet nézni a goggle earth-ön.

 

Kép és szöveg: Pálinkás István

https://www.facebook.com/sunifoto/

http://sunifoto.hu/

https://www.instagram.com/sunifoto/