Családi fotózás

családi fotózásra, nagyszülők, unokák, xvi.ker xvii.ker, rákosmente, gyerek fotózásA családi fotózás egy nagyon kedves és meghitt, vidám program lehet. Szoktatok jönni családi fotózásra, de csak anya, apa és a gyerek(ek). Valamiért csak nagyon keveseknek jut eszébe hogy a nagyszülők is részt vegyenek a fotózáson. Beszéljétek rá a nagyszülőket is a fotózásra, élvezni fogják a veletek töltött időt. Hisz mindig rohantok, ( én is) itt most meglehet állni és minőségi időt tölteni egymással.

Tovább a folytatáshoz

Családi fotózás és gyerek fotózás

Családifotózás, gyerekfotózás, rákosmente, rákoskeresztúr, xvii.ker szabadtéri fotózás, igazolványkép, vízum fotó, xvi.ker cinkota A Családi fotózás és gyerek fotózás a leghálásabb témája talán a fotózásnak. Őszinte, idilli, olykor még megható is. Ezt az írást amolyan kedvcsinálónak szánnám. Remek naplementés délutánjaink vannak mostanában, kár lenne kihagyni.

Tovább a folytatáshoz

Fotós Applikációk

Fotós Applikációk, sünifotó, rákosmente, xvii.kerület,igazolványkép, rákoskeresztúr, Sok fotós applikáció létezik ami hasznos lehet fotózás, kapcsolattartás vagy képfeldolgozás során. Telefon és a rajta lévő programok a mindennapjaink részévé váltak.  Ezekből állítanék össze egy listát. Nem biztos hogy fontossági sorrendben lesz. Biztosan van még sok hasznos program applikáció, én ezeket használom általában.

Tovább a folytatáshoz

Autofókuszálás hátlapi fókuszgombbal

A hátlapi fókuszról essen néhány szó:Hátlapi fókuszálás, élesebb kép, AF, AF-ON, Rákosmente, fotózás, gyerekfotózás, Rákosmente, portré, fotózás, családi fotózás, fénykép, igazolványkép,

A tükörös (DSLR) fényképezőgépek autófókusz rendszerének használatáról osztok meg egy hasznos infót, ami számomra bevált. Olyannyira hogy a képek 98%-a éles, vagy több. Mindenki éles képeket szeretne, minél kisebb DOF-al (mélységélesség) , tehát a helyes fókusz megtalálása mindig fontos. Erről mutatok most egy egyszerű és könnyű módszert.

Hogy hogyan használtam a gépem fókuszát? Ahogy te is! Fókusz a modellem szemre, és az expógombbal fókuszáltam és exponáltam ha a kompozíció megfelelő volt. Aminél elég könnyű bemozdítani a gépet és már készen is van az életlen kép.  Aztán olvastam egy cikket hogy lehet ezt máshogyan is. Gondoltam kipróbálom, ha nem jön be pár kattintás és visszaállítom. Nem kellett visszaállítani mert elég hamar kézre állt és elégedett voltam a szinte 100% éles képpel. Ez már több éve történt, azóta is így használom mindhárom vázam.

Tovább a folytatáshoz

Szilveszteri tavasz

Isten tenyere:

isten tenyere, kirándulás, Hollókő, program ajánló, Nógrád megye, palóc föld, fotózás, Rákosmente, xvii. kerület,

A meteorológia szilveszteri tavaszt ígért. Mivel nem igazán éreztünk inditatást kimozdulni szilveszterezni így egy kirándulást mellett döntött a család. Már reggel erős plusz volt. 13’C volt mikor elindultunk Isten tenyere felé. Ez a kilátó Nógrád megyében, Hollókőn található.

Tovább a folytatáshoz