Ételfotók, csendéletek világítása

Néhány étel és csendélet elkészítésének és világításának módját osztanám meg veletek eme írásban. Remélem nem csak fotósoknak lesz érdekes, hanem annak is tetszik aki szereti az ételt. Elég régóta főzök,inkább a bográcsot és a grillt részesítem előnybe de nem riadok vissza a konyhától sem. Egy ideje készítek ételekről tárgyakról csendéleteket. Nagyon szeretem a zöldségek, gyümölcsök textúráját a képeken viszont látni.

1.

ételfotózás, stúdió világítás, fotós oktatás, műterem, fotós praktikák

Ennél a paradicsomos képnél gondoltam megbolondítom a hátteret egy kis füsttel. Áttértem az e-cigire így nem volt kérdés hogy azzal oldom meg. Érdekes misztikus lett így a háttér. A kép melletti rajzon jól látható hogyan készült. Egy vakú és egy derítőlap.

2 .

ételfotózás, stúdió világítás, fotós oktatás, műterem, fotós praktikák

 

 

Ennél a teljes kiőrlésű keksznél kimondottan tetszett a textúra. Addig forgattam helyeztem a vakukat míg nem jelent meg ilyen szépen. Minden felület más és más világítást kíván, nem csak a fényformálón múlik hanem a fény beesési szögén is.

3.

Ennél a konyhai csendéletnél nem használtam vakut. A reggeli fényeket használtam csak amelyek az ablakon át érkeztek a lakásba. Egy arany derítőlappal derítettem az árnyékos részeket.

4.

A kelkáposztát nem volt kérdés hogy hátulról kell megvilágítani. Így szépen átsüsse a fény a leveleit jól kiemelve az erezetet. A sima fekete hátteret túl snassznak éreztem ezért e-cigi füstjével próbáltam meg izgalmasabbá tenni. Kellett még egy kis fény a káposzta belső felébe is ezt egy softboxszal oldottam meg.

5.

Ismét a kedvenc témám a paradicsom és a tészta. Ez egy teljesen felülről készült kép.

 

Kép és szöveg: Pálinkás István

https://www.facebook.com/sunifoto/

http://sunifoto.hu/

https://www.instagram.com/sunifoto/