Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda pályázat)


Gondoltam, hogy jó móka lenne az “ Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda pályázat )” ötlete. Gyakorlásnak és problémamegoldó képesség javításnak sem utolsó. Nincs objektív cserélgetés és kényelmi szempontok. Megoldani az adott témát az adott felszereléssel. A választásom 6d váz 50/1,4-es objektív. Az V. Óbudai Fotótárlat fotópKép pályázatára szerettem volna képeket készíteni. (https://www.fotoklikk.eu/esemeny/v-obudai-fototarlat-obuda-bekasmegyer-a-huszonegyedik-szazadban/?fbclid=IwAR3jbqpxL7m0nOaqCqcvPVY7C3wO2FY0XRYhX3q3od44AEfkAan81WrPcUw )

óbuda, pályázat, Egy váz-egy objektív-egy helyszín (Óbuda)Meg is volt a kép a fejembe… de hát ember tervez.  kiválasztott helyszínen még fel volt állítva a jégpálya. Más szöget kellett keresnem a 360′ -os gömb panoráma képemhez. El is készítettem. Szerencsém volt a fényekkel mert a napot némi felhőzet fedte, így olyan volt az ég mint egy hatalmas softbox. De ha már eljöttem körbejártam a Szentlélek tér környékét, témát kutatva. Imádom a régi kilincseket a patinás fa ajtókkal. Közben kisütött a nap, karakteresebbé téve az árnyékokat. 

 

A pályázatot elhalasztották a covid miatt.

Kicsit csalódott voltam, mert készültem és tettem azért hogy helyt álljak a pályázaton. Pont akkoriban rossz volt az autóm, így kénytelen voltam bkv-val eljutni Óbudára. Ami nekem elég nagy trauma volt, mivel nem szoktam tömeg közlekedni. De túlélhető volt 😊. Értesítést sajnos nem küldtek hogy mikortól lehet pályázni. Így hetente néztem az oldalt hátha frissítenek. Végre felkerült az új kiírás. Így augusztus 10.-én fel lehetett tölteni a pályázati anyagot. A feltöltési határidő után, szeptember 11-12 történet meg a zsűrizés. De eredményeket csak valamikor novemberben hirdetik ki. Addig nagy izgalommal teljes várakozás következett.

Némi eredmény.

Október 8.án kaptam egy mailt hogy “Tisztelt Pályázó! Ezúton szeretném értesíteni Önt, hogy az „Óbuda-Békásmegyer a huszonegyedik században és a karatén idején” című pályázatra beérkezett alkotása bekerült az Esernyős Galériában novemberben megrendezésre kerülő V. Óbudai Fotótárlatra. A kiállítás megnyitójáról a későbbiekben küldünk tájékoztatást.” Örültem….. Kíváncsi voltam melyik vagy melyikek kerültek be, de nem adtak információt.

Online kiállítás.

Majd november 18.-án kaptam egy újabb mailt hogy a kiállításmegnyitó csak online térben lesz megrendezve a covid miatt. Mellékelem a virtuális séta linkjét: https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/3112942/v-%C3%B3budai-fot%C3%B3t%C3%A1rlat-%C3%B3buda-b%C3%A9k%C3%A1smegyer-a-21-sz%C3%A1zadban-%C3%A9s-a-karant%C3%A9n-idej%C3%A9n?fbclid=IwAR3y6WQy2bPi1KcvdQOjieoNj892cK7H902FSwhIz7MtRb5S6sewFWM0hPs

Ezt a két képemet válogatták be:

óbuda, békás megyer, iii.kerület

Suhanás

óbuda, békás megyer, iii.kerület

Főtér

Köszönöm hogy elolvastad.

 

Kép és szöveg Pálinkás István

http://sunifoto.hu/

https://www.facebook.com/sunifoto