Leellett a baknyúl

A történet tavaly húsvétkor indult útjára. A lányom kapott egy édes nyuszit a keresztapjától… nem örültem neki.

Elhoztuk, elkereszteltük (Hópihe), lett neki “lakása” is. Gondoltam hogy a gyerek ráun néhány hét múlva és remek bogrács betét lesz belőle. Hmmm nem így lett. Volt ígéret hogy apa én ellátom, gondoskodok róla… stb Gondoltam na persze. És tényleg így lett. Reggel az az első hogy élelmet vigyen neki. Több mint egy év telt el és a gondoskodás mint sem változott. Néhány hete adódott egy lehetőség, vett még egy nyuszit a spórolt pénzén.

 

Törpe nyúl (Töpszli) Úgy tudtunk hogy mindkét jószág baknyúl. Eltelt pár hét és az egyik bak a kettő közül leellett. Öt kis apróság született, de csak kettő maradt életben. Ők szépen cseperednek. Már a fűre is kitesszük őket hogy felfedezhessék a világot. Levonva a tanulságot, jót tett Pankának a felelősség tudatának a gondoskodás lehetősége. Tehát minden szülőnek csak ajánlani tudom hogy legyen valami állat a gyerek mellett. Most következzen egy képes riport a babákról.

 

IMG_1502 _MG_8783 _MG_8779 _MG_8772 IMG_1503 IMG_1509 IMG_1504 IMG_1506 IMG_1515 Tappancs és kormos lett a két kicsi neve IMG_1518 IMG_1521

Köszönöm a figyelmed.

Kép és szöveg: Pálinkás István